EBA- 4.SINIF 3. HAFTA
5 Ekim 2020Okulların 21 Eylül de açılmasıyla beraber çocuklarımız EBA üzerinden eğitimlerine başladılar. EBA üzerinden eğitimlerde sorun yaşandı mı? Ders programları nasıl? Öğretmenler dersi nasıl işleyecek? Çocuklar bu süreçte nasıl davranmaları gerekiyor ? gibi sorular biz anne-babaları derinden etkilemiş durumda özellikle de çalışan anne-babalar bu dönemde çok etkileniyorlar .
İpek 4.sınıfa geçti bu sene ve dersleri çok ağırlaştı. Genel dersler dışında eklenen dersler oldu. Bu derslere alışması biraz zaman alacağa benziyor çünkü ekran başında dinlerken “Uykum geliyor anne” diye birkaç kez söyledi. Çocuklar 6 saat boyunca ekran başında ders dinlemeye, bir şeyler öğrenmeye çalışıyorlar . Virüsün azalması için çok dualar ediliyor ama gündem maalesef gerçekler olmadığı sürece hep bir muamma içinde. Hayat çocuklarımızı ,bizleri çok etkiliyor. EBA üzerinden ilk derse katılmaya çalıştığımız dönemi hatırlıyorum da iş yerinde krizler geçirmiştim. Anne bağlanamıyorum, anne eba beni derstten attı, anne çok kalabalık bağlanamıyorum… gün içerisinde İpek ile kaç kere konuştum hatırlamıyorum ama artık sonunda kapat, açma dediğimi hatırlıyorum. Bir taraftan çalışırken diğer yandan anneanne olan çocuğun derse girebilmek için evde çalışması gerçekten çok üzücüydü ki çok şükür o hafta dışında ebaya girişlerde sorun yaşamadık.
4. sınıf olarak 3. haftaya geldik. Ders programlarında değişiklikler oldu derken alıştık. Ödevlerini İpek hem sistemden hem de öğretmenin gönderdiklerini yaparak devam ediyor .Kitaplar üzerinden olan ödevleri dersi bitince yapabiliyor fakat fotokopi olursa maalesef benim gelmemi bekliyor .Henüz eve printer almadık bakalım bu da bir ihtiyaçmış onu bir kez daha görüyoruz . Eba sisteminde çocukların ayrıca puanları da oluyor .Geçen seneki puanı sıfırlandığı için puanı düşüktü, bu yüzden biraz morali bozulsa da tekrardan sıfırlanıp başladığını anlatınca biraz rahatladı. Öğretmenimiz bu puanların önemli olmadığını söylüyor . Oradaki ödevleri yapsınlar benim için en önemlisi o dedi.
Okullar açılacak mı? 4. sınıf olarak biz hangi günler gideceğiz? İpek bu süreçte dikkat edebilecek mi? Öğretmen hangi çocuk ile ilgilenecek? Kafam da deli deli sorular dönüp duruyor. Düşünmeyeyim derken ama yine bir açıklama endişelenmeme neden oluyor . Allah bu süreçte bizlere yardım etsin, gerçekten çok zor. Biraz kurallara uyulsa, dikkat edilse hiçbir şey olmayacak ama hala kalabalık ortamlara girmelere, minibüs otobüslerin tıklım tıklım olması, çocukların dışarıdan geldikten sonra ellerini yıkamaması…Okulda nasıl olacak?
Seneye artık orta okullu olacağız. Özel okul mu? yoksa devlet okulu mu düşünmeden edemiyorum. Daha erken diye düşünebilirsiniz ama bunları da şimdiden düşünmeye başladım işte. Hayat bakalım bizlere neler gösterecek?
Sizce okullar açılmalı mı?
Koronanın bittiği haberlerini göreceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyorum…