Minişler Spora Gidiyor
12 Şubat 2016Küçük minnacık oyuncaklar çocukların gözdesi olmaya devam ediyor. Onlardan biri de işte minişler. Cimcime de bu minişlere hayran, ürünler biraz pahalı. Belki biraz ucuz olsa daha çok çocuğa ve aileye hitap ediyor olabilirler.
Minişler nedir? diye sorsanız valla biz de tam olarak ne olduğunu anlayamadık. Hayvanlar var ama kafaları kocaman . Hani arabalarda kafası sallanan koca kafalı süsler olurya ben onlara benzetiyorum bu oyuncakları. Tuhaf ama İpek bunları çok seviyor. Bazı figürleri çok sevimli yapmışlar ve hepsinin farklı isimleri var. Aklınızda tutamazsınız bizde tutamıyoruz ve İpek hepsine isim taktı. Annesi, çocuğu,oğlu derken hepsine isim taktı ve oyunlar oynamaya devam ediyoruz. Evciliklerimize artık minişlerde girdi. Daha önceden sizlere EvcilikTv de Barbie bebeklerimiz için ıslak kek yapımını sizlerle paylaşmıştık şimdide yine EbcilikTv den öğrendiğimiz kendin yap etkinliğini sizlerle paylaşıyoruz. Sizlerde çocuklarınızla evde bu etkinliği yaparak güzel vakit geçirebilirsiniz. Peki bu spor aletini nasıl yapıyoruz?
Malzemeler:
- Yapışkanlı Eva
- Makas, kulak çubuğu
- Kalem, oje ,pipet
Yapılışı :
Kırtasiyeden almış olduğumuz yapışkanlı evadan uygun bir ölçüde kestik. Evanın rengini istediğiniz şekilde yapabilirsiniz ama gerçek gibi olsun derseniz siyah eva kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Pipetleri evanın boyutunda kesip ortalarından kesip evanın kenarından geçirin. Her iki tarafına da pipetleri geçirdiğiniz de kenarları kapatılmış olacak. Daha sonra istediğiniz oje renginde boyuyorsunuz biz kenarlarını beyaz boyadık ve kurumasını bekledik. Spor aletinin ekranını yapabilmek için evadan küçük bir parça keserek kulak çubuğu ile birleştirerek yürüme bandına yapıştırıyoruz.Yürüme bandının kollarını da yine kulak çubuğu ile yapıyoruz. Yine kulak çubuklarını oje ile boyuyoruz bizim en sevdiğimiz renk pembe olduğu için pembe boyadık, eee artık yürüme bandımız hazır. Minişlerimiz spora gidebilir.
Cimcime için evde olduğum sürece güzel ve değişik etkinlikler yapmaya devam edeceğim. Bakalım sırada nasıl bir etkinlik sizleri ve bizleri bekliyor?